Truss op maat

Ben je op zoek naar een truss constructie? Dan ben je bij podium-kopen.nl aan het juiste adres. Podium-kopen.nl is al meer dan 10 jaar dé podium en truss webshop van Nederland en België.Wil je graag wat meer informatie ontvangen over het samenstellen van een trussconstructie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Afspraak inplannen

Al 10 jaar dé specialist op het gebied van truss

Truss wordt in de audiovisuele branche doorgaans het meest gebruikt om verlichting en decoratie aan te bevestigen. Je ziet complete truss systemen dan ook vaak bij festivals, poppodia, evenementen en beurzen. Door de robuuste constructie, het gemak en de compatibiliteit van de diverse trussdelen leent truss zich ideaal voor deze doeleinden. Wij bij Podium-kopen.nl snappen de keuze voor truss maar al te goed.

Aluminium truss

Truss wordt vrijwel altijd van aluminium gemaakt, de keuze voor dit materiaal is vrij voor de hand liggend. Aluminium is namelijk een erg sterke metaalsoort terwijl het gewicht relatief laag is. Het voordeel van aluminium truss is dan ook dat het vaak veel draagkracht heeft maar weinig weegt. Hierdoor is aluminium truss gemakkelijk te transporteren en op en af te bouwen. Met een aantal mensen bouw je gemakkelijk een compleet truss systeem op of af omdat de aparte trussdelen niet al te veel wegen. Vervolgens is het vervoer van en naar een vrachtwagen of bus ook in je eentje of met hooguit 2 personen prima te doen.

Adviesgesprek aanvragen

De naam deco truss verraadt al een klein beetje wat het precies is. Dit is namelijk een truss soort die wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Deco truss is daardoor niet geschikt voor zware belasting. Zo is het niet de bedoeling dat een compleet deco truss systeem vol wordt gehangen met diverse lampen en andere zware producten. Deco truss is wat dunner en heeft daardoor minder draagkracht. Het voordeel van deco truss is dat het goedkoper is dan normale aluminium trussdelen. Deco truss heeft gelukkig wel wel enige draagkracht, het wil dus niet zeggen dat er helemaal niets in het deco truss gehangen kan worden. Je zal er echter wel goed op moeten letten dat je het niet te zwaar belast. Bedenk, wanneer je voor deco truss kiest, dat deco truss niet zonder meer compatibel is met reguliere trussdelen. De afmetingen wijken af van de reguliere maten waardoor deco truss niet aansluit op de gebruikelijke trussdelen

Trussdelen vind je in vele soorten en maten. Deze vele verschillende soorten en maten zijn er zodat vrijwel elke constructie die je kan bedenken mogelijk is. De volgende trussdelen zijn relatief veelvoorkomend bij de bouw van een compleet truss systeem: 

  • Vierkante truss T-stuk
  • Vierkante trussdeel (diverse lengtes)
  • Vierkante truss 90° 3-weg hoek
  • Vierkante truss kruis 6 weg 
  • Vierkante truss kruis 5-weg
  • Truss baseplate
  • Conische trusspin 
  • Half cone connectoren 
  • Borgpennen

Vierkante trussdelen zijn, zoals je misschien wel ziet uit bovenstaande opsomming, het meest voorkomend. Je ziet dit soort truss ook het meeste terug bij festivals, podia en beurzen. Driehoek truss en ladder truss behoren echter ook tot de mogelijkheden. Zeker wanneer het esthetische aspect belangrijk is wordt de keuze voor driehoek truss of ladder truss nog wel eens gemaakt. Wij van Podium-kopen.nl kunnen ons goed voorstellen dat het lastig is duidelijk te krijgen welke trussdelen je allemaal nodig hebt om een bepaald design werkelijkheid te laten worden. Neem daarom gerust contact op met een van onze productspecialisten. Ze nemen de mogelijkheden graag met je door en adviseren je graag over de mogelijkheden die er zijn.  

Verlichting voor een podium wordt normaliter bevestigd aan een truss systeem. Het gebruik van truss voor het monteren van verlichting is in de hele audiovisuele branche de standaard. Het voordeel van truss is dat de hoogte van het truss systeem vooraf te bepalen is en ook gemakkelijk is aan te passen indien nodig. Daarnaast is al het montagemateriaal (rigging) van de professionele verlichting afgestemd op montage aan een truss systeem. Verlichting verplaats je gemakkelijk van locatie op je truss systeem waardoor voor elke show een andere samenstelling kan worden gemaakt met betrekking tot de lampen die worden gebruikt. Zo kan je bij een cabaretvoorstelling enkel een aantal PAR lampen in je truss systeem hangen zodat de cabaretier goed zichtbaar is. Wanneer de volgende dag een DJ optreedt hang je gemakkelijk een aantal movingheads en andere effectverlichting in de truss.

Wil je een compleet truss systeem kopen? Dan ben je bij Podium-kopen.nl aan het juiste adres. Neem contact met ons op en een van onze productspecialisten neemt alle wensen met je door tijdens het offertetraject. Vervolgens wordt er op basis van deze wensen een vrijblijvende offerte gemaakt. Zo weet je zeker dat er tot in detail aan alles is gedacht voor jouw complete truss systeem.

juni 2024
ma
di
wo
do
vr
27
28
29
30
31
3
4
5
6
7
10
11
12
13
14
17
18
19
20
21
24
25
26
27
28
Truss kopen

Maak nu een telefonische afspraak.

Ben je op zoek naar een truss-constructie? Neem dan direct contact op met één van onze specialisten. Zij helpen je graag, vrijblijvend, bij het samenstellen van truss die perfect aansluit op je wensen. Zodra de constructie volledig voldoet aan je wensen sturen we je een scherpe geprijsde offerte toe. Is alles naar wens? Dan kunnen wij de door jou bestelde truss binnen 2 werkdagen bezorgen.