truss bruggen

Een truss brug (ook wel lichtbrug genoemd) wordt voornamelijk gebruikt door DJ’s om verlichting en effecten aan te bevestigen. De truss brug wordt vaak over de DJ geplaatst waarna er verschillende lampen en lichteffecten aan opgehangen worden. Door de verlichting en de effecten op hoogte te hangen kunnen ze perfect richting het publiek gepositioneerd worden zodat het publiek optimaal van de lichtshow kan genieten. Hulp nodig bij het kiezen van een truss brug? Neem contact op met een van onze specialisten, zij helpen je graag verder.
Offerte aanvragen

Toont alle 2 resultaten


Breedte

Formaat

Hoogte

Product Hoogte trap

Kleur

Lengte truss

Type hoek

Truss ends

Type

Type poot

Type

Type

Product Type trussonderdeel

Verrijdbaar

Product Verstelbaar

Vorm


Truss brug

Wanneer een vaste installatie of het telkens opbouwen van een compleet truss systeem niet tot de mogelijkheden behoort is een truss lichtbrug een handig alternatief. Een truss brug bestaat vaak uit één lang trussdeel of meerdere korte delen met aan weerszijden een statief wat het geheel ondersteunt. Maar een truss brug kan ook volledig uit truss bestaan. In dat geval worden de statieven vervangen door een of meerdere rechtopstaande trussdelen met een baseplate aan de onderkant die zorgt voor de stabiliteit. Door het gebruik van trussdelen is een truss brug gemakkelijk naar wens te configureren. Je kan de truss lichtbrug bijvoorbeeld gemakkelijk hoger maken door een extra trussdeel toe te voegen aan de rechtopstaande trussdelen. In de breedte zijn er echter wel beperkingen doordat de truss bij een bepaalde overspanning weer ondersteuning nodig heeft omdat de belasting anders te groot wordt.  Aan het horizontale trussdeel (en bij een volledige truss brug ook aan de verticale delen) kan vervolgens verlichting of ander materiaal worden gemonteerd. Voor het monteren van de verlichting heb je haken, klemmen en veiligheidskabels nodig. Het is per effect verschillend welke haak of klem er precies nodig is. Hierbij is het vooral belangrijk te letten op het gewicht waar een haak of klem geschikt voor is. Daarnaast is het erg belangrijk rekening te houden met het totale gewicht dat aan een bepaalde overspanning bevestigd mag worden. Dit verschilt erg per lichtbrug. Zo zijn er standaard lichtbrug setjes waar die (verdeeld) 60 kilo of 100 kilo aankunnen. Wil je echt veel op kunnen hangen dan kunnen wij uiteraard een truss brug voor je samenstellen.    

Statieven voor lichtbrug

Zoals gezegd is een truss brug vaak een trussdeel (of meerdere trussdelen) die door 2 statieven omhoog wordt gehouden. Op het statief wordt een truss adapter (een soort houder) geplaatst zodat het trussdeel veilig en stevig aan het statief kan wordt bevestigd. Qua statieven heb je in de regel twee keuzes. Je kunt kiezen voor een regulier statief of een wind-up statief. Het reguliere statief moet handmatig op hoogte worden gezet terwijl je bij een wind-up statief de hoogte met behulp van een lier instelt wat zeker bij een zware truss met veel verlichting eigenlijk noodzakelijk is.

Truss lichtbrug kopen

Wil jij een truss brug om je lichteffecten aan te bevestigen? Neem dan contact op met een van de productspecialisten van podium-kopen.nl. De mogelijkheden worden vervolgens met je doorgenomen en ook je eventuele vragen worden beantwoord. Zo weet je zeker dat de truss lichtbrug die je aanschaft volledig aan al je wensen voldoet. Zodra al je wensen zijn doorgenomen ontvang je normaliter binnen een werkdag een scherpe offerte zodat je snel je keuze kunt maken. Zodra je akkoord hebt gegeven nemen we uiteraard de leveringscondities met je door zodat je de door jou gewenste truss constructie snel in huis hebt.